Zacskó újrahasznosítása!

 

Szemét újrahasznosítása

Abban azt gondolom, egyetértünk, hogy rengeteg szemetet termelünk heti, napi szinten, még akkor is, ha törekszünk rá, hogy házi tojást vegyünk és mindig visszavisszük a tojástartót vagy házi tejet hozunk saját üvegben.

Ha jobban átgondoljuk, hogy mit mire használhatunk, tovább tudjuk csökkenteni a szemét mennyiségét, ezáltal egy kis odafigyeléssel lényegesen kisebb lehet az ökológiai lábnyomunk.

Fontos szem előtt tartanunk, hogy a sok kicsi sokra megy elv itt is érvényesül és ha minél többen alkalmazzuk, az már hozhat eredményeket.

A nagy cégek is figyelik a vásárlói igényeket, így előbb-utóbb ők is tesznek azért, hogy a hulladék keletkézét csökkentsék. Több üzletben lehet kapni mosható zsákokat a zöldség hazaszállítására, azonban még mindig sokan inkább a műanyag csomagolóanyagot választják.

Szemét újrahasznosítása

Ebben az esetben mutatok egy tippet, hogy hogyan tudjuk a szemetet újrahasznosítani. Ahelyett, hogy a zöldség kivétele után a kukába dobnánk, hajtsuk össze, tegyük a fiókba és amikor cserélni kell a kukazsákot, akkor máris újrahasznosíthatjuk az eltett zacskókat.

A kisebb kukákba, mint például fürdőszobai, tökéletesen illeszkedik, én már évek óta csak ezt használom.

Szemét újrahasznosítása
Szemét újrahasznosítása

Új

Gyors ebéd félkész alapanyagokból

Gyors ebéd félkész alapanyagokból

Gyors ebéd félkész alapanyagokbólVannak napok, amikor a vásárlás és egy egyszerű, gyors ebéd elkészítése is kihívást jelent. Ilyenkor választhatjuk a félkész alapanyagokat, amelyekből érdemes a fagyasztóban tartani egyet-kettőt és amikor úgy alakul, reggel kivesszük a...

Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát!

Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát!

Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát!  Mindenre nem tudunk előre felkészülni, de ha pár dologra tudatosan odafigyelünk, azzal jelentős mennyiségű időt, pénzt és energiát spórolhatunk. Illetve tovább gondolhatjuk az itt található ötleteket és még...

Népszerű

Mi mindenre jó a nutellás pohár?

Mi mindenre jó a nutellás pohár?

Mi mindenre jó a nutellás pohár?  Egy ötlet a sok közül, hogyan csökkentsd a műanyag jelenlétét a konyhádban, ha szereted a nutellát. Van, aki nem szereti? 😊Persze, persze, mértékkel…nem ám csak úgy egyszerre elnyalogatjuk a pohár tartalmának a felét…vagy még...

Gyerekkorunk egyik kedvence a tejbegríz, másképp!

Gyerekkorunk egyik kedvence a tejbegríz, másképp!

Gyerekkorunk egyik kedvence a tejbegríz, másképp!  Felnőttként sem kell lemondani róla, csak mert általában gyerekeinknek készítjük. Gyorsan elkészül és tápláló tízórai vagy uzsonna, nasi. Van, aki úgy szereti, ha hígabb, van, aki sűrűbbre főzi. Az a lényeg, hogy...

Szerezd meg a legegyszerűbb recepteket és a környezetvédő tippeket az alábbi "MEGRENDELEM" gombra kattintva, most akciós 990 Ft áron.