Gyerekkorunk egyik kedvence a tejbegríz, másképp!

 

Felnőttként sem kell lemondani róla, csak mert általában gyerekeinknek készítjük. Gyorsan elkészül és tápláló tízórai vagy uzsonna, nasi. Van, aki úgy szereti, ha hígabb, van, aki sűrűbbre főzi. Az a lényeg, hogy amikor a tej felforr és beleszórjuk a búzadarát, akkor folyamatosan kevergetni kell, mert különben csomós lesz, azaz kis búzadara gombócok lesznek benne.

Volt egy kolléganőm, aki pont azt szerette, ha gombócok voltak benne, mert a gyerekkorára emlékeztette, ugyanis akkor neki mindig így készítette a nagymamája. Lehet, hogy nem tudatosan, csak így sikerült, de ez neki egy kellemes gyerekkori élményként maradt meg felnőtt korára és azóta is így szereti.

Ha neked nincs ilyen élményed, akkor szórd bele a búzadarát a forrásban lévő tejbe (kb fél liter tejhez adj 2-3 púpos evőkanál búzadarát) és egy habverővel kevergesd folyamatosan, amíg el nem kezd besűrűsödni.

Ha már sűrű az állaga és te hígabbra szeretnéd, nyugodtan önts bele 1-2 dl tejet és forralásig keverd tovább. Amikor elérte a számodra kívánt sűrűséget, akkor vedd le e tűzhelyről és adj hozzá kb. 2-3 evőkanál cukrot és egy csipetnyi (amit a mutató és a hüvelykujjad közt össze tudsz fogni- nem kötelező mindenkinek tudni azt, hogy mit jelent a csipetnyi 😊) sót. Kóstold meg.

Igen, a tejbegrízt kakaóval szoktuk enni vagy fahéjas cukorral, esetleg pirított vajjal, de ha ezeket már unod, próbáld ki nagymamám receptje szerint. Az a legjobb, ha van saját házi szilvalekvárod vagy be tudsz ilyet szerezni. A fotón látható mennyiségű „halmokat” tegyél a még melegen tálalt grízre és élvezd az új ízkavalkádot.

Új

Gyors ebéd félkész alapanyagokból

Gyors ebéd félkész alapanyagokból

Gyors ebéd félkész alapanyagokbólVannak napok, amikor a vásárlás és egy egyszerű, gyors ebéd elkészítése is kihívást jelent. Ilyenkor választhatjuk a félkész alapanyagokat, amelyekből érdemes a fagyasztóban tartani egyet-kettőt és amikor úgy alakul, reggel kivesszük a...

Zacskó újrahasznosítása

Zacskó újrahasznosítása

Zacskó újrahasznosítása!  Abban azt gondolom, egyetértünk, hogy rengeteg szemetet termelünk heti, napi szinten, még akkor is, ha törekszünk rá, hogy házi tojást vegyünk és mindig visszavisszük a tojástartót vagy házi tejet hozunk saját üvegben. Ha jobban...

Népszerű

Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát!

Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát!

Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát!  Mindenre nem tudunk előre felkészülni, de ha pár dologra tudatosan odafigyelünk, azzal jelentős mennyiségű időt, pénzt és energiát spórolhatunk. Illetve tovább gondolhatjuk az itt található ötleteket és még...

Mi mindenre jó a nutellás pohár?

Mi mindenre jó a nutellás pohár?

Mi mindenre jó a nutellás pohár?  Egy ötlet a sok közül, hogyan csökkentsd a műanyag jelenlétét a konyhádban, ha szereted a nutellát. Van, aki nem szereti? 😊Persze, persze, mértékkel…nem ám csak úgy egyszerre elnyalogatjuk a pohár tartalmának a felét…vagy még...

Szerezd meg a legegyszerűbb recepteket és a környezetvédő tippeket az alábbi "MEGRENDELEM" gombra kattintva, most akciós 990 Ft áron.