Fasirt és hamburger
A hétköznapokban általában kevés idő jut főzésre, így érdemes hétvégén olyan ételeket készíteni, mint például a fasirt, amelyből könnyen és gyorsan házi hamburger is készíthető. Nem mindig kell ragaszkodni az eredeti és megszokott receptekhez, gyakran helyettesíthetőek bizonyos alapanyagok másokkal és a végeredmény sem kell, hogy mindig az legyen, ami a nagykönyvben meg van írva.
Előfordul, hogy valaki például azért nem szeret spagettit enni, mert számára kihívást jelent a hosszú tészta kulturált fogyasztása, így a makaróni vagy spagetti helyett más formájú tésztát szokott kifőzni a bolognai szószhoz.
Az a legfontosabb, hogy a végeredmény megfeleljen azoknak, akik az ételt elfogyasztják, így bátran kísérletezzünk, módosítsunk. Amire fontos figyelni, az az, hogy a fűszerek használata során olyanokat használjunk egy ételen belül, amelyek kiegészítik egymást. Ezt a leginkább úgy tudjuk ellenőrizni, hogy egy kis mennyiséget kiszedünk egy tálkába az adott ételből és teszünk bele egy kis mennyiséget azokból a fűszerekből, amelyeket használni szeretnénk. Ha mégsem jó a végeredmény, akkor nem kell az egész ételt kidobni, sőt azt a kis mennyiséget, amivel kísérleteztünk nyugodtan visszatehetjük a nagy egészhez, mert abban nem lesz érezhető az a kevés fűszer, amit beletettünk.
A hamburger húspogácsa nem éppen úgy készül, mint a fasirt, de nagyon hasonlóan, így arra jutottam, hogy sokoldalúan fel tudom használni. Így egyik nap hamburgerben esszük meg, másnap pedig fasirt lesz belőle krumplipürével.
Most a hamburger otthoni elkészítését mutatom be.
A hozzávalók:
a fasirt/hamburger pogácsához:
50 dkg darált hús (marha vagy sertés, de lehet pulyka is)
1 teáskanál só
½ teáskanál bors
2 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
A hamburger megtöltéséhez
1 kisebb fej lilahagyma vagy vöröshagyma
1 uborka
2-3 paradicsom
ketchup, mustár, majonéz
hamburger zsemle vagy más hasonló zsemle, amit szeretünk.
Egy nagyobb tálban a hozzávalók azon részét, ami a hamburger húshoz kell, összekeverjük:
Vizes kézzel pogácsaszerű darabokat formázunk:
Forró olajban vagy zsírban kisütjük:
Közben egy másik serpenyőben a zsemléket vagy bucikat 6-os, majd 8-as fokozaton megpirítjuk:
Felvágjuk a zöldségeket és a megpirított, még meleg bucikba töltjük, majd majonézt, ketchupot és mustárt teszünk rá:
Új
Nudli paradicsom szósszal vagy amivel jólesik (ugyanakkor természetes gyurma a gyerekeknek)
Nudli paradicsom szósszal vagy amivel jólesik (ugyanakkor természetes gyurma a gyerekeknek)A nudli paradicsom szósszal a Vajdaságban töltött gyerekkorom egyik kedvence volt, így nagyon hamar megtanultam az elkészítését. Akkoriban a gyurma nem volt túl elterjedt, így...
Gyors ebéd félkész alapanyagokból
Gyors ebéd félkész alapanyagokbólVannak napok, amikor a vásárlás és egy egyszerű, gyors ebéd elkészítése is kihívást jelent. Ilyenkor választhatjuk a félkész alapanyagokat, amelyekből érdemes a fagyasztóban tartani egyet-kettőt és amikor úgy alakul, reggel kivesszük a...
Zacskó újrahasznosítása
Zacskó újrahasznosítása! Abban azt gondolom, egyetértünk, hogy rengeteg szemetet termelünk heti, napi szinten, még akkor is, ha törekszünk rá, hogy házi tojást vegyünk és mindig visszavisszük a tojástartót vagy házi tejet hozunk saját üvegben. Ha jobban...
Népszerű
Zacskó újrahasznosítása
Zacskó újrahasznosítása! Abban azt gondolom, egyetértünk, hogy rengeteg szemetet termelünk heti, napi szinten, még akkor is, ha törekszünk rá, hogy házi tojást vegyünk és mindig visszavisszük a tojástartót vagy házi tejet hozunk saját üvegben. Ha jobban...
Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát!
Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát! Mindenre nem tudunk előre felkészülni, de ha pár dologra tudatosan odafigyelünk, azzal jelentős mennyiségű időt, pénzt és energiát spórolhatunk. Illetve tovább gondolhatjuk az itt található ötleteket és még...
Szerezd meg a legegyszerűbb recepteket és a környezetvédő tippeket az alábbi "MEGRENDELEM" gombra kattintva, most akciós 990 Ft áron.