Fasirt és hamburger
A hétköznapokban általában kevés idő jut főzésre, így érdemes hétvégén olyan ételeket készíteni, mint például a fasirt, amelyből könnyen és gyorsan házi hamburger is készíthető. Nem mindig kell ragaszkodni az eredeti és megszokott receptekhez, gyakran helyettesíthetőek bizonyos alapanyagok másokkal és a végeredmény sem kell, hogy mindig az legyen, ami a nagykönyvben meg van írva.
Előfordul, hogy valaki például azért nem szeret spagettit enni, mert számára kihívást jelent a hosszú tészta kulturált fogyasztása, így a makaróni vagy spagetti helyett más formájú tésztát szokott kifőzni a bolognai szószhoz.
Az a legfontosabb, hogy a végeredmény megfeleljen azoknak, akik az ételt elfogyasztják, így bátran kísérletezzünk, módosítsunk. Amire fontos figyelni, az az, hogy a fűszerek használata során olyanokat használjunk egy ételen belül, amelyek kiegészítik egymást. Ezt a leginkább úgy tudjuk ellenőrizni, hogy egy kis mennyiséget kiszedünk egy tálkába az adott ételből és teszünk bele egy kis mennyiséget azokból a fűszerekből, amelyeket használni szeretnénk. Ha mégsem jó a végeredmény, akkor nem kell az egész ételt kidobni, sőt azt a kis mennyiséget, amivel kísérleteztünk nyugodtan visszatehetjük a nagy egészhez, mert abban nem lesz érezhető az a kevés fűszer, amit beletettünk.
A hamburger húspogácsa nem éppen úgy készül, mint a fasirt, de nagyon hasonlóan, így arra jutottam, hogy sokoldalúan fel tudom használni. Így egyik nap hamburgerben esszük meg, másnap pedig fasirt lesz belőle krumplipürével.
Most a hamburger otthoni elkészítését mutatom be.
A hozzávalók:
a fasirt/hamburger pogácsához:
50 dkg darált hús (marha vagy sertés, de lehet pulyka is)
1 teáskanál só
½ teáskanál bors
2 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
A hamburger megtöltéséhez
1 kisebb fej lilahagyma vagy vöröshagyma
1 uborka
2-3 paradicsom
ketchup, mustár, majonéz
hamburger zsemle vagy más hasonló zsemle, amit szeretünk.
Egy nagyobb tálban a hozzávalók azon részét, ami a hamburger húshoz kell, összekeverjük:
Vizes kézzel pogácsaszerű darabokat formázunk:
Forró olajban vagy zsírban kisütjük:
Közben egy másik serpenyőben a zsemléket vagy bucikat 6-os, majd 8-as fokozaton megpirítjuk:
Felvágjuk a zöldségeket és a megpirított, még meleg bucikba töltjük, majd majonézt, ketchupot és mustárt teszünk rá:
Új
Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát!
Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát! Mindenre nem tudunk előre felkészülni, de ha pár dologra tudatosan odafigyelünk, azzal jelentős mennyiségű időt, pénzt és energiát spórolhatunk. Illetve tovább gondolhatjuk az itt található ötleteket és még...
Mi mindenre jó a nutellás pohár?
Mi mindenre jó a nutellás pohár? Egy ötlet a sok közül, hogyan csökkentsd a műanyag jelenlétét a konyhádban, ha szereted a nutellát. Van, aki nem szereti? 😊Persze, persze, mértékkel…nem ám csak úgy egyszerre elnyalogatjuk a pohár tartalmának a felét…vagy még...
Gyerekkorunk egyik kedvence a tejbegríz, másképp!
Gyerekkorunk egyik kedvence a tejbegríz, másképp! Felnőttként sem kell lemondani róla, csak mert általában gyerekeinknek készítjük. Gyorsan elkészül és tápláló tízórai vagy uzsonna, nasi. Van, aki úgy szereti, ha hígabb, van, aki sűrűbbre főzi. Az a lényeg, hogy...
Népszerű
Mi mindenre jó a nutellás pohár?
Mi mindenre jó a nutellás pohár? Egy ötlet a sok közül, hogyan csökkentsd a műanyag jelenlétét a konyhádban, ha szereted a nutellát. Van, aki nem szereti? 😊Persze, persze, mértékkel…nem ám csak úgy egyszerre elnyalogatjuk a pohár tartalmának a felét…vagy még...
Gyerekkorunk egyik kedvence a tejbegríz, másképp!
Gyerekkorunk egyik kedvence a tejbegríz, másképp! Felnőttként sem kell lemondani róla, csak mert általában gyerekeinknek készítjük. Gyorsan elkészül és tápláló tízórai vagy uzsonna, nasi. Van, aki úgy szereti, ha hígabb, van, aki sűrűbbre főzi. Az a lényeg, hogy...
Szerezd meg a legegyszerűbb recepteket és a környezetvédő tippeket az alábbi "MEGRENDELEM" gombra kattintva, most akciós 990 Ft áron.