Bacon szalonnában sült csirkemáj
A csirkemáj egészséges, fontosnyomelemeket és vitaminokat tartalmaz, viszont nem könnyű úgy elkészíteni, hogy ne száradjon ki és elég sós is legyen, ezért szoktam bacon szalonnát használni. Ugyanis nem mindegy, hogy mikor sózzuk meg sütés közben. Ha túl korán, akkor kemény lehetés száraz, ha későn, akkor meg kívül marad a só és ez elvesz az élvezeti értékéből.
A bacon szalonna megválasztása fontos. Legjobb, ha egy olyan márkát választunk, amit korábban már kipróbáltunk, hogy ne a sütés során szembesüljünk azzal, hogy esetleg túl érett és emiatt nehéz felhasználni. Az is fontos, hogy a füstölt változatot válasszuk, mert a főtt bacon szalonna nem ad olyan jó ízt a csirkemájnak. A szeletek ne legyenek túl vékonyak, szinte átlátszóak, mert akkor esélyes, hogy szakadni fog és nehéz lesz vele szépen bevonni a csirkemájat.
Szerintem nagyjából így néz ki az ideális bacon szalonna:
Középen vágjuk ketté, így lesz megfelelő a mérete:
A bacon szalonna mennyiséghez nagyjából fél kg csirkemáj szükséges, ez egy 3 tagú család részére elegendő mennyiség, persze étvágytól függően.
A csirkemájat vágjuk fel a képen látható darabokra és szedjük le róla éles késsel a hártyákat, majd csomagoljuk be a bacon szalonnával.
Forrósítsunk fel egy magas falú edényt indukciós főzőlapon 6-os fokozaton és tegyük bele a bacon szalonnába tekert csirkemájat:
Süssük 7 percig az egyik oldalát, majd forgassuk meg és ugyanannyi ideig a másik oldalát is.
Ha nagyon fröcsköl, tehetünk rá egy fröccsenésgátlót.
Kettévágva ellenőrizhetjük, hogy alaposan átsültek-e a bacon szalonnába tekert csirkemájak.
Krumplipürével, petrezselymes burgonyával vagy salátával is fogyaszthatjuk. Díszitéshez használhatunk petrezselymet vagy narancs szeleteket, esetleg almát, ezek mind jól illenek a csirkemáj ízvilágához.
Új
Nudli paradicsom szósszal vagy amivel jólesik (ugyanakkor természetes gyurma a gyerekeknek)
Nudli paradicsom szósszal vagy amivel jólesik (ugyanakkor természetes gyurma a gyerekeknek)A nudli paradicsom szósszal a Vajdaságban töltött gyerekkorom egyik kedvence volt, így nagyon hamar megtanultam az elkészítését. Akkoriban a gyurma nem volt túl elterjedt, így...
Gyors ebéd félkész alapanyagokból
Gyors ebéd félkész alapanyagokbólVannak napok, amikor a vásárlás és egy egyszerű, gyors ebéd elkészítése is kihívást jelent. Ilyenkor választhatjuk a félkész alapanyagokat, amelyekből érdemes a fagyasztóban tartani egyet-kettőt és amikor úgy alakul, reggel kivesszük a...
Zacskó újrahasznosítása
Zacskó újrahasznosítása! Abban azt gondolom, egyetértünk, hogy rengeteg szemetet termelünk heti, napi szinten, még akkor is, ha törekszünk rá, hogy házi tojást vegyünk és mindig visszavisszük a tojástartót vagy házi tejet hozunk saját üvegben. Ha jobban...
Népszerű
Zacskó újrahasznosítása
Zacskó újrahasznosítása! Abban azt gondolom, egyetértünk, hogy rengeteg szemetet termelünk heti, napi szinten, még akkor is, ha törekszünk rá, hogy házi tojást vegyünk és mindig visszavisszük a tojástartót vagy házi tejet hozunk saját üvegben. Ha jobban...
Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát!
Tervezz előre, spórolj pénzt, időt és energiát! Mindenre nem tudunk előre felkészülni, de ha pár dologra tudatosan odafigyelünk, azzal jelentős mennyiségű időt, pénzt és energiát spórolhatunk. Illetve tovább gondolhatjuk az itt található ötleteket és még...
Szerezd meg a legegyszerűbb recepteket és a környezetvédő tippeket az alábbi "MEGRENDELEM" gombra kattintva, most akciós 990 Ft áron.