Fasirt és hamburger
A hétköznapokban általában kevés idő jut főzésre, így érdemes hétvégén olyan ételeket készíteni, mint például a fasirt, amelyből könnyen és gyorsan házi hamburger is készíthető. Nem mindig kell ragaszkodni az eredeti és megszokott receptekhez, gyakran helyettesíthetőek bizonyos alapanyagok másokkal és a végeredmény sem kell, hogy mindig az legyen, ami a nagykönyvben meg van írva.
Előfordul, hogy valaki például azért nem szeret spagettit enni, mert számára kihívást jelent a hosszú tészta kulturált fogyasztása, így a makaróni vagy spagetti helyett más formájú tésztát szokott kifőzni a bolognai szószhoz.
Az a legfontosabb, hogy a végeredmény megfeleljen azoknak, akik az ételt elfogyasztják, így bátran kísérletezzünk, módosítsunk. Amire fontos figyelni, az az, hogy a fűszerek használata során olyanokat használjunk egy ételen belül, amelyek kiegészítik egymást. Ezt a leginkább úgy tudjuk ellenőrizni, hogy egy kis mennyiséget kiszedünk egy tálkába az adott ételből és teszünk bele egy kis mennyiséget azokból a fűszerekből, amelyeket használni szeretnénk. Ha mégsem jó a végeredmény, akkor nem kell az egész ételt kidobni, sőt azt a kis mennyiséget, amivel kísérleteztünk nyugodtan visszatehetjük a nagy egészhez, mert abban nem lesz érezhető az a kevés fűszer, amit beletettünk.
A hamburger húspogácsa nem éppen úgy készül, mint a fasirt, de nagyon hasonlóan, így arra jutottam, hogy sokoldalúan fel tudom használni. Így egyik nap hamburgerben esszük meg, másnap pedig fasirt lesz belőle krumplipürével.
Most a hamburger otthoni elkészítését mutatom be.
A hozzávalók:
a fasirt/hamburger pogácsához:
50 dkg darált hús (marha vagy sertés, de lehet pulyka is)
1 teáskanál só
½ teáskanál bors
2 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
A hamburger megtöltéséhez
1 kisebb fej lilahagyma vagy vöröshagyma
1 uborka
2-3 paradicsom
ketchup, mustár, majonéz
hamburger zsemle vagy más hasonló zsemle, amit szeretünk.
Egy nagyobb tálban a hozzávalók azon részét, ami a hamburger húshoz kell, összekeverjük:
Vizes kézzel pogácsaszerű darabokat formázunk:
Forró olajban vagy zsírban kisütjük:
Közben egy másik serpenyőben a zsemléket vagy bucikat 6-os, majd 8-as fokozaton megpirítjuk:
Felvágjuk a zöldségeket és a megpirított, még meleg bucikba töltjük, majd majonézt, ketchupot és mustárt teszünk rá:
Új
Petrezselymes tojáskrém recept
Petrezselymes tojáskrém Ha már unod a vajas, felvágottas kenyeret… Célszerű este elkészíteni a bagoly típusúaknak, mert így reggelre jól összeérnek az ízek, de frissen is finom. Főzd meg a tojást és most ne foglalkozz vele, hogy egyik-másik megrepedt, úgyis...
Népszerű
Petrezselymes tojáskrém recept
Petrezselymes tojáskrém Ha már unod a vajas, felvágottas kenyeret… Célszerű este elkészíteni a bagoly típusúaknak, mert így reggelre jól összeérnek az ízek, de frissen is finom. Főzd meg a tojást és most ne foglalkozz vele, hogy egyik-másik megrepedt, úgyis...
Szerezd meg a legegyszerűbb recepteket és a környezetvédő tippeket az alábbi "MEGRENDELEM" gombra kattintva, most akciós 990 Ft áron.