Krumplis tészta
A krumplis tészta egyszerű és gyorsan elkészíthető, kevés alapanyag kell hozzá, ami nem is drága. Cserébe viszont nem éppen a súlycsökkentésre vagy megtartásra ajánlott étel. Időnként azért jól jöhet, ha éppen valami húsmentes ételt szeretnénk készíteni.
A krumplistészta két fő alapanyaga a tészta és a krumpli, amelyek arányát mindenki ízlés szerint határozhatja meg, szerintem az a legjobb, ha nagyjából hasonló arányban vannak benne az összetevők, viszont akkor sincs nagy baj, ha éppen nem úgy sikerül. Ezt az ételt tényleg nehéz elrontani, leginkább a sózásra érdemes odafigyelni, amit gyakori kóstolással tudunk jól beállítani.
Az egyik fő alapanyag, a tészta kiválasztásakor nem szükséges túl sok időt szánni a műveletre, mert többféle tésztával is jó lehet, amiket nem levesbe szánnánk (betűtészta, cérnametélt és hasonlók nem megfelelőek). Legtöbbször fodros nagykocka tésztával szoktam készíteni, azonban, ha ez éppen nincs otthon, akkor az orsótészta is tökéletesen megfelel erre a célra. Fontos, hogy ellenőrizzük alaposan, hogy megfőtt-e a tészta, mert a krumplis tésztához fontos, hogy az alapanyagok jól meg legyenek főzve, ettől lesz kicsit szottyos az étel.
A krumplis tészta másik fő alkotóeleme a krumpli, ami fontos, hogy jól meg legyen főzve, azonban arra is figyelni kell, hogy ne essen szét, mert akkor a tészta és a krumpli összeforgatásakor egy nem túl kellemes masszát kapunk. Gyakori kóstolással figyelhetjük, hogy éppen hol tart a krumpli a megfőzés folyamatában.
Hozzávalók 3 személyre:
2 fej vöröshagmya
4 nagyobb krumpli
fél csomag tészta (25 dkg)
3 evőkanál olaj
1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 teáskanál só
Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, indukciós főzőlapon 6-os fokozaton.

Ezt követően beleszórjuk a paprikát és gyors mozdulatokkal elkeverjük benn, majd pármásodperc után felöntjük vízzel.


Ezután beletesszük a felkockázott krumplit és közepes fokozaton megfőzzük.


Amíg a krumpli fő, addig egy másik edényben megfőzzük a tésztát: forró vízbe egy csipet sót és pár csepp olajat teszünk és amikor forr a víz, akkor beletesszük a tésztát és készre főzzük (kb. 10 perc alatt.). Amikor készen van, leszűrjük és félretesszük.

Valahogy így néz ki a krumpli amikor készen van:

Egy evőkanál segítségével összeforgatjuk:

Ennél sötétebb színe van élőben, az állaga viszont így jó, ha a krumplik egészben is megtalálhatóak benne. Jó étvágyat!

Új
Petrezselymes tojáskrém recept
Petrezselymes tojáskrém Ha már unod a vajas, felvágottas kenyeret… Célszerű este elkészíteni a bagoly típusúaknak, mert így reggelre jól összeérnek az ízek, de frissen is finom. Főzd meg a tojást és most ne foglalkozz vele, hogy egyik-másik megrepedt, úgyis...
Népszerű

Petrezselymes tojáskrém recept
Petrezselymes tojáskrém Ha már unod a vajas, felvágottas kenyeret… Célszerű este elkészíteni a bagoly típusúaknak, mert így reggelre jól összeérnek az ízek, de frissen is finom. Főzd meg a tojást és most ne foglalkozz vele, hogy egyik-másik megrepedt, úgyis...
Szerezd meg a legegyszerűbb recepteket és a környezetvédő tippeket az alábbi "MEGRENDELEM" gombra kattintva, most akciós 990 Ft áron.